Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zalmpotje met sojasaus en taugé

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman)
2 eetlepels citroensap
2 theelepels maïzena
600 gr zalmfilet in blokjes
3 eetlepels olie
5 lente-uitjes in ringen
200 gr worteltjes in plakjes
150 gr taugé
1 geperst teentje knoflook
1 dl groentebouillon (van tablet)
zout, peper
1 theelepel honing

Bereiden

Vermeng de sojasaus met het citroensap en de maïzena.
Wrijf de zalm hiermee in en laat het 5 minuten intrekken.
Schep de zalm uit de marinade en dep ze droog.
Bewaar de marinade.
Verhit de olie, bak de blokjes vis in 5 minuten aan alle
kanten en schep de vis uit de pan.
Bak de lente-ui, de wortel, de taugé en de knoflook 5
minuten zachtjes in de achtergebleven olie.
Voeg de bouillon en de marinade toe en laat, met het deksel op
de pan, nog 5 minuten stoven.
Stoof de laatste minuut de blokjes zalm mee.
Breng op smaak met zout, peper en de honing.
Lekker met gekookte witte rijst.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegrilde heilbot
Noorse zalm Nuehng Ma-nao (4 porties)
Zalmsoufflé met komkommersaus
Gegratineerde oven-kabeljauw
Lasagne met vis

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes